Phone: +32(0)13 78 50 42

E-mail: info@deneik.com

Vzw Kempens Landschap
De vzw Kempens Landschap is een landschapsvereniging in de zuiverste zin van het woord. Haar doelstelling is het veiligstellen van het zo typische Kempense landschap door gericht gebieden aan te kopen of in beheer te nemen en te beschermen.


Zo is ook Afspanning Den Eik eigendom van vzw Kempens Landschap, dus indien mensen/organisaties iets in het informatiecentrum willen ophangen, kunnen ze best contact opnemen met een van de medewerkers van het Kempens Landschap.
Contact

 

 

Onze contactgegevens:

Afspanning Den Eik

Klompenmuseum

Sinds 1988 bestaat in Laakdal een Klompenmuseum. En sinds 2008 bevindt het klompenmuseum zich in het gebouw achter de brasserie. Hier kan iedereen alles te weten komen over ons oerdegelijk schoeisel.
Contact

Het gebied De Merode, prinsheerlijk platteland

Het gebied De Merode is een prachtig stuk natuur, met voor ieder wat wils om een mooie tijd te beleven.
Het is ook een bijzonder uitgestrekt gebied, waarvan je onmogelijk alles in één dag kan ontdekken. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om enkele dagen in het gebied te verblijven. Zo kunt u overdag genieten van de natuur, de terrasjes, lokale ondernemers bezoeken, ...  Zonder ‘s avonds terug naar huis te moeten rijden. Bovendien kunt u dan bij ons komen proeven van al het lekkers dat onze streek te bieden heeft.
Hieronder kunnen wij u alvast enkele adressen warm aanbevelen.

De Merode online

De Merode

Voor verblijven vanaf 1 week

De unieke tuin geeft u een "Provence" gevoel in het hartje van de Antwerpse Kempen.
De "voortuin" is het prachtige domein de Merode.
Het is een uniek natuurlijk groengebied van bijna 1500 ha.
Laat het al je zinnen strelen, te voet, per fiets, te paard,…
De abdijen van Tongerlo en Averbode, het geboortehuis van Ernest Claes, sport en cultuur... voor elk wat wils!
Een beminnelijke oase van rust omringd door een groene gordel van bossen en weiden.

Contact

In alle rust ... Genieten

Wie echt in alle rust van de Merode wilt genieten, moet bij B&B De Meren zijn. Verscholen middenin de Langdorpse bossen geniet je volop van de rust van de natuur. Een verblijf in de meren kan je gelijk koppelen aan een rit te paard en een heerlijk streekmenu in Afspanning Den Eik.
Vraag dus zeker naar het Merode-arrangement!

Contact

Landelijke vakantiewoning

Voor iedereen die graag tot rust komt in een gezellige en romantische cottage woning is er maar 1 adres: Villa De Merode. De woning is volledig gerenoveerd in 2010 en biedt u dan ook alles voor een gezellige en relaxte vakantie. De woning kan ook voor langere periodes beschikbaar gesteld worden.

Contact

Puur genieten en ontspannen

Welcome Home is er voor hen die houden van natuur en stilte. Een gezellig en luxueus onderkomen waar u en uw gezin gastvrij worden ontvangen. U wordt welkom geheten door grote Stijn en kleine Stijn. Zij zullen ervoor zorgen dat u zeker niets tekort komt.

Contact

B&B in het midden van de Demervallei

B&B De Winning is een gerestaureerde langgevelhoeve waar zowel zakenmensen als vakantiegangers thuiskomen in een oase van rust en stilte…
Ook hier kan je opteren voor speciale arrangementen, waaronder een 3-gangenmenu in Afspanning Den Eik

Contact

Trektochten te paard

Wij willen mensen de kans geven om tijdens een tocht door de natuur de dagelijkse stress achter te laten. De intensiteit van de tocht wordt aangepast aan de bekwaamheid van de ruiter, zodat iedereen, mee kan tijdens onze tochten. Niet alleen ervaren ruiters, maar ook mensen die nog nooit op een paard gezeten hebben.

 Contact

Trektochten te paard, en zoveel meer

Als je even helemaal tot rust wilt komen, op vakantie wilt, of meer wilt leren over natuurlijk paardrijden, dan ben je bij de Poedertoren aan het juiste adres! De Poedertoren is een uniek paardencentrum, waar respect voor mens én paard het belangrijkst zijn.

Contact

De Poedertoren routeplanner